Parhaat postausideat seurakunnan someen

Olen huomannut useiden seurakuntien sometilien täyttyvän pelkistä tapahtumamainoksista. Se ei tietenkään ole pelkästään huono asia, sillä kyllä somea saa (ja kannattaa) hyödyntää tapahtumista ilmoitteluun.

Eri asia on, saako sellainen sometili yleisökseen ihmisiä, joita tapahtumilla ehkä nimenomaan halutaan tavoittaa. Siksi listasin parhaat postausideat seurakunnan someen!

Tällaiset postaukset voivat herättää enemmän kiinnostusta, kuin pelkät tapahtumamainokset. Sitä myötä voit saada laajemman yleisön lopulta myös niille tiedotteille tulevista tapahtumista!

Esittelyt

Henkilökunnan jäsen. Tee pastori, nuorisotyöntekijä tai kanttori hiukan helpommin lähestyttäväksi someseuraajillesi. Kysy vaikka, kuinka hän päätyi tähän työhön ja mitä hänen tavalliseen työpäiväänsä sisältyy.

Seurakuntalainen. Ihan tavallisten ihmisten tarinat siitä, miten seurakunta näkyy heidän elämässään, kiinnostavat positiivisella tavalla. Jos sinulla ei ole kameraa käytettävissä, pyydä haastateltavalta kuva erikseen.

Kirkon tilat eri toiminnoille. Onko kynnys kirkkoon päässyt kasvamaan liian korkeaksi? Madalla sitä ottamalla videota tai kuvia kirkkoon saapumisesta, saleista, kahvitiloista ja pyhäkoululuokista. Näin helpotat ensikertalaisen saapumista paikalle.

Tarinat

Mitä usko sinulle merkitsee? Tähän tarvitset vapaaehtoisen tai työntekijän. Henkilökohtainen kokemus siitä, mitä usko merkitsee, on kiistaton ja mielenkiintoinen todistus.

Millaisen rukousvastauksen olet saanut? Käyttäjäkokemukset ja referenssit ovat luotettavuutta lisäävä tekijä myös tuotteita ja palveluita markkinoivien yritysten keskuudessa. Nämä tarinat vakuuttavat myös nimettöminä.

Mihin seurakuntamme toimintaan osallistut ja miksi? Usein unohdamme markkinoinnista ne ihan tavalliset tilaisuudet, jotka toistuvat seurakunnassa viikosta toiseen. Haastattelun myötä voit tuoda niitä uudella ja kiinnostavalla tavalla esille.

Periaatteet

Seurakunnan arvot. Nämä saattavat olla itsestäänselvyyksiä johtoryhmälle, mutta eivät välttämättä rivijäsenelle. Tai jos et saa tietoa seurakunnan arvoista työntekijöiltä, kehota heitä työstämään sellaiset!

Uskon pääkohdat. Kerro selkeästi, mihin uskon pääkohdat seurakunnassanne perustuvat, mitä ne sisältävät ja mitä se käytännössä tarkoittaa. Opettaako seurakuntanne näistä esim. Alfa-kurssin muodossa?

Sitaatit

Raamatun jae + selitys. Vie pelkkä päivän sana vähän pidemmälle. Ota avuksi Raamatun selitysteos ja poimi jakeeseen liittyviä faktoja ja selityksiä kuvatekstiin. Somenostoja voit poimia myös vaikkapa jumalanpalvelusten saarnoista.

Sitaatit tunnettujen kristittyjen kynästä. Jos et keksi, ketä siteerata, kysy suosituksia teologisista teoksista, joiden helmiä voisit jakaa myös seurakunnan someseuraajille. Muista aina mainita lähde!

Poimi parhaat postausideat itsellesi!

Poimi tästä listasta mielestäsi vain parhaat postausideat seurakunnan someen. Valitse 2-3 sellaista, jotka herättivät kiinnostuksesi tai jotka sopivat parhaiten seurakuntasi sometilin tavoitteisiin. (Kaikkia kymmentä ei kannata yrittää ottaa kerralla haltuun.) Huomioi, onko idea mahdollista toteuttaa helposti.

Sen jälkeen harjoittele kyseisten postausideoiden toteuttamista uudelleen ja uudelleen. Pikkuhiljaa huomaat luoneesi seurakunnan sometilille yhtenäisen ja tunnistettavan tyylin – ja tehneesi tilistä kiinnostavan kanavan!


P.s. Päivitätkö seurakunnan Instagram-tiliä tai harkitsetko sen perustamista? Silloin sinua saattaisi kiinnostaa selkeä ja hyödyllinen, 12-sivuinen opas ”10 käskyä seurakunnan Instagram-tilille”. Lue lisää täältä!

1 ajatus aiheesta “Parhaat postausideat seurakunnan someen”

  1. Kiitos tästä!
    Luen tämän aina vaan uudestaan ja tunnen kaikenlaista. Olen niin yksin tämän somen kanssa täällä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to Top