Mitä haluat saavuttaa seurakunnan Instagram-tilillä?

10 KÄSKYÄ SEURAKUNNAN IG-TILILLE / Osa 1: Päätä tavoitteet

Pitäisikö meidänkin olla siellä instassa?” seurakunnan työntekijänä tai vapaaehtoisena olet ehkä pohtinut. Kysymys on hyvä, mutta kannattaa pysähtyä aivan ensiksi miettimään, mitä haluat saavuttaa sillä, ja onko sen toteuttamiseen olemassa resursseja. Näkyvyys ei nimittäin tule ilmaiseksi – Instagramissakaan.

Aivan ensiksi kaiva esiin seurakunnan strategia. Onhan sellainen olemassa? Hyvä. Kirkasta mieleesi sen avulla, miksi juuri tämä seurakunta on olemassa. Pelkkä evankeliumin levittäminen ei riitä. Mieti vieläkin tarkemmin. Missä evankeliumia levitetään? Kenelle sanoma kohdistetaan? Keitä tavoitamme parhaiten? Mitä konkreettisia toimia sen eteen tehdään?

Sitten, kun tiedät tarkemmin, miksi seurakunta on olemassa, pystyt määrittelemään tavoitteet Instagram-tiliä varten. Uudella sometilillä voi tukea seurakunnan mahdollisuuksia täyttämään omat strategiset tavoitteensa. Somessa olemisen ei pidä olla itseisarvo.

Tavoite-esimerkkejä

Tavoite uudelle Instagram-tilille voi olla esim. seuraavanlainen:

  • seurakunnan ulkopuolisten ihmisten tavoittaminen tässä kaupungissa
  • seurakuntaan tulemisen kynnyksen madaltaminen
  • seurakunnan uusien jäsenten sitouttaminen
  • tilin seuraajien Raamatun tuntemuksen lisääminen
  • seurakunnan toiminnan läpinäkyvyyden lisääminen

Tavoitteen asettaminen ja siitä yhdessä keskustelu kannattaa, sillä se auttaa luomaan oikeanlaista sisältöä tilille. Lisäksi motivaatio tilin ylläpitämiseen on paremmalla tasolla, kun tekemisellä on jokin konkreettinen tavoite. Näin sisällöntuotanto ei kuivu niin herkästi kokoon alkuinnostuksen laantuessa.

Varmista, että Instagram-tilin päivittämisestä vastaavalla henkilöllä tai tiimillä on oikeasti resursseja tehtävään joko työ- tai vapaa-ajallaan. Jos tavoite on hyvin korkealentoinen, ei voi olettaa, että sitä saavutetaan kahvitaukojen aikana tapahtuvalla somettamisella. Jos taas tilin tavoitteena on nimenomaan vaikkapa tuoda seurakuntatyöntekijän arkea tunnetuksi ja häntä itseään helpommin lähestyttäväksi, silloin tämä toimintatapa voikin olla hyvin toimiva.

Kirjoita tavoite ylös

Päätä siis tavoite. Mitä haluat saavuttaa seurakunnan Instagram-tilillä? Sitten kirjoita se ylös. Kun sometiimiin tulee lisää jäseniä tai tilin hallinta siirtyy seuraavalle, näin punainen lanka ei katoa.

Seuraavassa osassa rajaamme kohderyhmän.


Blogiteksti on ensimmäinen osa sarjasta ”10 käskyä seurakunnan Instagram-tilille

Lataa maksuton opas

Jos haluat itsellesi muistiin kaikki 10 käskyä selkeässä paketissa, lataa ilmainen opas!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to Top